Aventron

R-CON1-L
Automata ablakemelő modul

line

R-CON1-L


Működési leírás:

    A riasztó bekapcsolásakor vagy a központi zár bezárásakor a modul felhúzza az ablakokat. A felhúzást 1mp késleltetéssel kezdi, hogy a központi zárral ne egyszerre induljon, így kevésbé terheli az akkumulátort. A riasztó jelére csak akkor indul el az ablakok felhúzása, ha a gyújtáskapcsoló kikapcsolt állapotban van. Riasztó hiányában a központi zárra is köthető, mert a gyújtásfigyelés miatt a menet közbeni bezárásra nem kezdi el az ablakokat felhúzni. Jumper-rel beállítható a vezérlés polaritása. A bemenet impulzusos és szintes jelekkel is mőködik.

    A készülék az ablakemelő motor áramfelvételét figyeli és ez alapján állapítja meg az ablakok végállásait. Akkor kapcsolódik ki az ablak emelése, ha a motor fogyasztása a beállított áramérték fölé emelkedik. Az áram határérték beállítása automata áramhatár tanulás segítségével történik. A biztonsági időzítés minden esetben 12mp múlva kikapcsolja a motorokat. A gomb rövid idejű megnyomása vagy a gyújtás ráadása minden állapotban megállítja az ablakok felhúzását.


Készülék beállítása:

    A jumper és a nyomógomb a készülékházon belül van elhelyezve (lásd a bekötési rajzot). A műanyag ház nincs összecsavarozva vagy összeragasztva, egyszerűen szétpattintható, majd a beállítás után összepattintható.


Vezérlés polaritásának beállítása:

    A beérkező impulzus indítja el az ablakok felhúzását, de nem probléma, ha az aktív szint ottmarad a bemeneten.

Bal oldali két tüske összezárva:
a riasztó bemenet negatív vezérlésű, testre húzása indítja az ablakokat.

Jobb oldali két tüske összezárva:
a riasztó bemenet pozitív vezérlésű, +12V-ra emelése indítja az ablakokat.


Az áramhatár beállítása:

    Az ablakokat húzza fel teljesen majd kapcsolja ki a gyújtást. Ezután aktiválni kell az áramhatár tanulás funkciót a következő módon. Tartsa nyomva a panelen lévő gombot 3mp-ig majd engedje fel. A felengedés pillanatában elindul a tanulás, ami a relék bekapcsolásából is hallható. A modul megméri a motorok fogyasztását lefogott állapotban. A mérés eredménye alapján kiszámolja a felhúzáshoz szükséges áramhatárt majd eltárolja. A tanulás a gomb felengedésétől számítva kb. 2mp-ig tart. Ez idő alatt a gomb megnyomása vagy a gyújtás bekapcsolása leállítja a tanulást.


Műszaki adatok:

Tápfeszültség: 10-15V
Alap áramfelvétel: 6mA
Szükséges vezérlőáram a bemeneteken: <5mA
Áramkorlát: 3-15A (automatikus)
Időkorlát: 12mp
Mozgatható ablakok száma: 2

Letöltés:

R-CON1-L leírás és bekötés   pdf

Fel

Aventron | Minden jog fenntartva | 2006 - 2015