Aventron

ICM-101
Rally átbeszélő rendszer

line
Működési leírás:

    A rendszer két bukósisak között full-duplex audió csatornát létesít. Mindkét csatorna hangereje egyedileg állítható. Az erősítőn elhelyezkedő "CAM" kimeneten keresztül egy külső egység segítségével rögzíthető a pilóta és a navigátor közötti kommunikáció. Ez a külső egység általában egy videókamera, melynek a mikrofon bemenetére kell csatlakoztatni az erősítőt, így a felvételen tisztán hallható a verseny közben elhangzott beszélgetés.

    A DX típus rendelkezik "RADIO" és "AUX" csatlakozási lehetőséggel is, melyek URH/PMR/CB rádió csatlakoztatására alkalmasak. Ezeken a kimeneteken folymatosan elérhető az audió csatorna. Akkor sem kell levenni a bukósisakot, ha rádión keresztül kell kommunikálni, mert az is az átbeszélő rendszeren zajlik. Ha a rádión van VOX üzemmód (beszédet érzékelve autómatikusan adásba kapcsol), akkor nincs szükség az adás gomb használatára. Abban az esetben, ha zavaró a kintről érkező adás, akkor a "RADIO" kapcsolóval letiltható. A "RADIO" kapcsoló hatása nem csak a "RADIO" csatlakozóra bejövő adást tiltja, hanem az "AUX" csatlakozóra érkezőt is. A bukósisakba szerelendő szett (mikrofon, hangszórók, stb.), kapható zárt és nyitott bukósisakokhoz is.

    A készülék 9V-os elemről vagy az autóban lévő 12V-ról is működtethető. Mivel beépített 12V-os szűréssel rendelkezik, az autóban lévő egyéb elektronika (pl. nagyobb teljesítményű gyújtás) nem zavarja a készüléket, így folyamatosan tiszta hangátvitelt biztosít. A készülék 12V-ról való tápellátása javasolt, mert akkor az elem kimerüléséből származó problémák egyszerűen megszünnek. (Nem egyszer történt már olyan, hogy a versenyre való felkészülés hevében elmaradt az átbeszélő elemcseréje, és a második gyors közepén megszűnt a kapcsolat...)

Műszaki specifikáció:

Tápellátás: 9-15V
Áramfelvétel: 12-150mA
CAM kimenet: 350mVpp
Méretek: 120 x 70 x 45 (szélesség x mélység x magasság)

    Jó minőségű 9V-os elem használata esetén max. 20 óra működési idő. A készülék belső újraéledő biztosítékot tartalmaz, nincs szükség biztosíték cserére.
Fel

Aventron | Minden jog fenntartva | 2006 - 2015